Vælg den rigtige trappe til hjemmet med børn

0
2357

Trapper er nødvendige for at et hjem med flere etager skal kunne fungere, men de har bestemt også en risiko forbundet ved sig. Det kan nemlig gå grueligt galt, hvis man lige misser et trin og falder. De fleste af os har på et tidspunkt i vores liv prøvet at falde på en trappe, og når man har prøvet det, så ved man hvor ondt det gør. Det er dog især børn som er udsat for den farer som er forbundet ved trapperne, da de jo som bekendt har noget mere fart på end resten af os. Børnenes leg og energi resulterer desværre ofte i, at de små kommer til skade på trappen. Det er derfor vigtigt at man tænker over dette, når man skal have installeret en ny trappe i hjemmet. Find din nye trappe her.

Vælg det rigtige gelænder

Gelænderet er trappens indbyggede sikkerhedsforanstaltning, da det findes, så man kan støtte sig til det på vej op eller ned af trappen, og hvis man skulle være uheldig at falde, kan man altid gribe fast i gelænderet, så det ikke går helt galt. For at gelænderet kan have den maksimale effekt, er det vigtigt, at det har den rigtige højde og den rigtige form, så man nemt og behageligt kan holde fast i det.

Undgå en for stejl trappe

De stejleste trapper er altid de farligste trapper, da det kræver flere kræfter og mere koncentration at komme op og ned, og hvis man skulle falde, så falder man længere og hårdere. Så selvom man måske ikke har så meget plads til en trappe, så er det for børnenes og ens egen skyld vigtigt at vælge en trappe som ikke er for stejl.

Vælg trappetrin med friktion

Når børnene render rundt indenfor, så er det som oftest i strømpesokker og med det rigtige underlag så ved de fleste af os, at strømpesokker kan fungere som skøjter. Man bør derfor ikke vælge et glat underlag til sine trappetrin, selvom det måske ser smartest ud. Et sikkert underlag vil derimod være et groft træ eller et gulvtæppe, så der dannes godt med friktion.

 

DEL