Vælg den rigtige skoletaske til dit barn

0
1690

Mange kommende skolebørn skal starte i SFO i løbet af maj eller april, inden det for alvor går løs efter sommerferien. Når denne længe ventede dag kommer, er det vigtigt, at de sendes af sted med den helt rigtige taske på ryggen. Herunder er der et par tips til, hvad man skal overveje i forbindelse med valg af skoletaske.

Når man skal vælge en skoletaske til sit barn, må denne ikke vælges udelukkende på baggrund af motivet. Tasker med ‘Ninja Turtles’ eller Anna og Elsa fra ‘Frost’ er populære hos børnene, men er ikke nødvendigvis det mest optimale valg på den lange bane.

To meget afgørende faktorer bør være pasform og komfort, og derfor er en rygsæk at foretrække frem for en taske, der kun hænger over den ene skulder. Det er vigtigt at tasken sidder korrekt og har den rigtige størrelse for at undgå unødig belastning. Den må ikke være bredere en barnets ryg og skal kunne justeres, så bunden sidder på barnets lænd og ikke ned over halebenet. Det kan være en fordel, at tasken har bryst- og hofterem, som kan sørge for, at den sidder tæt til ryggen. Vælg en taske med polstrede skulderstropper, da de er mere behagelige end dem uden – især i forår- og sommersæsonen, hvor det ikke altid er nødvendigt at have jakke på under.

Det er også væsentligt at være opmærksom på taskens vægt. Gennem skoleårene skal tasken fyldes op med bøger, penalhus, madpakke, drikkedunk og mange andre ting, så det er vigtigt, at den ikke i sig selv ikke er for tung. Jo lettere tasken er, jo mindre belastes barnets ryg.

Der findes en utal af forskellige skoletasker, så den rigtige model til ethvert barn er helt sikkert at finde derude. Et godt sted at starte på Friluftslands hjemmeside, hvor der er et bredt udvalg af kvalitetsskoletasker i forskellige størrelser og modeller.

 

DEL