Vejer dit barn for lidt?

0
2006

De fleste er nok klar over, at vi i Danmark ligesom det meste af resten af den vestlige verden kæmper med overvægt. Der er alt for mange danskere, der har alt for meget på sidebenene. Når det kommer til børn, er der også rigtig mange, der vejer langt mere end de burde. Det er problematisk, fordi den slags har en tendens til at holde ved langt op i teenageårene – og måske endnu længere. Når børnene er helt små, er det udelukkende forældrenes ansvar at sørge for at kosten er den rigtige.

Ikke alle vejer for meget

Det er de overvægtige der fylder mest, på flere måder. Men der er faktisk også en anden gruppe af små børn, som har problemer med vægten. Der er nemlig rigtig mange, der ikke vejer nok, og måske ikke får alt den næring de har brug for i deres kost. Som forældre kan det være meget frusterende, fordi man måske serverer lige præcis det som det anbefales. Det hjælper dog ikke meget, hvis barnet ikke vil spise det. Har man børn, ved man også, at man ikke kan tvinge børn til at spise noget de ikke vil. Det vil i hvert fald i langt de fleste tilfælde ende med en trodsreaktion.

Taler man med sin læge om problemet, vil man ofte få rådet, at man skal prøve med mere smør og fløde. Det er dog ikke altid at det er så let som det lyder. For selvom det måske lyder lækkert, at skulle have mere af det, så er det ikke altid at der forholder sig sådan.

Hvis man træner lidt, eller kender nogen der gør, kan det være fristende at ty til weight gainer produkter som disse. Da det skulle få kroppen til at tage bedre på. Det KAN da også være en løsning. Det er dog ikke noget man bør gøre uden at konsultere en læge. Det er produkter der er lavet til personer der træner hårdt fysisk, og vægtøgelsen er for at kunne tage mere på i muskler også.

Det kan altså være brugbart for nogle, men det vil altid være at anbefale at følge barnets læges råd omkring kost.

Er du i tvivl?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit barn vejer det rigtige, så snak med en læge eller en sundhedsplejerske. Det er især hvis barnet er et par år eller mere, at man selv skal være opmærksom. Inden da er der så mange kontrol og besøg, at det nok skal blive opdaget.

Lad vær med at tro for meget på internettet ! Man kan finde mange skemaer, hvor der står hvor højt et barn skal være, og hvor meget det skal veje. Husk på at dit barn er sit eget, og nogle gange følger de altså bare deres egen kurve. Så undgå at gå i panik fordi det ikke lige følger den klassiske norm.

DEL