Sådan renoverer du et slidt børneværelse

0
1993
Gulvsliber

Børneværelset er ofte det rum i huset, der er udsat for mest slid. Når der bor et, to eller tre børn i et rum over mange år, sætter det sine spor – tusch på væggene, manglende tapet og ridser i gulvet. I de fleste tilfælde er det bedst at leve med det, lade børn være børn, og så give værelset en make-over, når poderne er 10-12 år og alligevel skal til at have et teenage-værelse.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at skulle renovere et værelse, der er slidt og medtaget, men det kan faktisk gøres ret nemt. Vi har samlet et par tips til dig her:

Gør det meste selv…

Udspartling af huller i væggene, mindre maleopgaver og lignende kan du for det meste sagtens klare selv. Der findes massevis af bøger og videoer på nettet, hvor professionelle guider dig igennem processen, så du får det bedst mulige resultat. Skal væggene beklædes helt på ny, kan du også med fordel selv tapetsere. Der findes efterhånden en del typer tapet, som er relativt nemme at sætte op, og det er ofte bedre end at lappe eller male oven på det gamle tapet.

….men brug en håndværker til det svære

Selvom der er mange ting, du kan klare selv, er det vigtigt, at du ikke er bange for at bruge en håndværker. Det tjener hverken dit barn eller dig at skulle leve med en kluntet renovering, som aldrig rigtig er blevet flot. Hvis I skal i gang med gulvet, er det et sted, hvor I altid bør trække en håndværker indover. Ridset og slidt gulv kan en professionel gulvsliber hurtigt slibe ned og enten male eller lakere, så det flotte gulv holder i mange år. Giver I jer selv i kast med projektet, er det både meget tidskrævende og ofte næsten umuligt at få et jævnt resultat. Samtidig har en professionel det rigtige udstyr med, som også suger støvet op med det samme, så I undgår et fint lag af træstøv over alt i huset.

DEL