Tips til at få børnene til at sove

0
2074
gardiner til børneværelset

Som nybagte forældre kan der være mange ting man skal vænne sig til. Der er mange forældre som bliver overrasket over hvor hårdt det er at få taget sin søvn fra sig og at man skal håndtere en skrigende unge midt om natten. Der findes en masse tips og råd som skulle få dit barn til at sove bedre om natten. Mange børnebutikker sælger en masse forskellige gadgets som skal hjælpe til, at barnet få dens nattesøvn, hvilket er alt lige fra madrasser, specielle dyner og sågar også en helt speciel sovedragt. I nogles tilfælde virker disse metoder, men i mange andres, er det langt fra tilfældet.

De grundlæggende omgivelser

Tryghed ro og mørke er de essentielle ting, som skal være opfyldt når et barn skal falde i søvn. Det er vigtigt at barnet får en fast rytme og forstår at nå lyset slukkes, er det fordi det er tid til at falde til ro. Derfor er et mørklægningsgardin et must og det er vigtigt at passer præcis til vinduet. Oftest kan lyset snige sig igennem i siderne, toppen og bunden. Hvis du køber til unik skræddersyet gardin, som passer præcis til vinduet, vil det hjælpe et lang stykke hen af vejen.

3 yderligere tips til en god start

1. Hold det simpelt
Barnets seng bør ikke være overdynget med puder, dyner eller tæpper. Ligeledes kan det være en god idé at droppe bamserne og sengerand. Løst stof og tøjdyr kan nemlig ende ovenpå din baby og blokere for vejrtrækningen.

2. Undgå for bløde madrasser
Din baby skal ligge på en hård madras uden luft til sengerammen. En god tommelfingerregel er at du maksimalt må kunne holde to fingre mellem madrassen og kanten til sengen.

3. Vær sikker på at barnet ikke falder ud af sengen
Sænk madrassen så snart dit barn kan løfte hovedet og hvile på albuerne. På den måde sikre du, at dit barn ikke falder ud af sengen.

DEL