Strik selv til børnene med økologisk garn

0
2051
Strik

En god striktrøje er et af de få stykker tøj, der kan bruges hele året, og den holder rigtig godt på varmen. Derfor bør sommerens projekt være at strikke en trøje eller vest til de små, så I er forberedte på kolde aftener og undgår at løbe ind i en sommerforkølelse midt i ferien.

Kom godt i gang

Der findes et hav af opskrifter på nettet, og en af de store fordele ved at strikke selv er, at du kan vælge lige nøjagtig de materialer og den tykkelse, der passer til jeres behov. Samtidig bliver resultatet også ofte af bedre kvalitet, så trøjen kan gå i arv i årevis. Du skal dog være opmærksom på, at du køber garn af høj kvalitet, før du går i gang med at strikke. Kvaliteten af trøjen bliver ikke bedre end de materialer, den er lavet af, så hvis du ikke køber det rigtige garn fra starten, holder trøjen måske kun en enkelt sæson.

Derudover er det godt, hvis du kan bruge økologisk garn, så du ikke risikerer, at børnene får udslæt eller udvikler allergier – det er altid en risiko med tøj, der kommer i berøring med huden, men med strik har du en unik mulighed for selv at vælge materialerne, så du undgår problemer.

Se blandt andet et udvalg af garn her.

Hvad skal du strikke?

Her til sommer kan en vest være en rigtig god idé, fordi den holder barnets krop varm uden at være så varm, at barnet tager den af. Samtidig giver den god bevægelighed, så trøjen ikke står i vejen for en god leg. Vil du gerne have noget lidt mere dækkende – men også mere kompliceret – kan du gå i gang med en trøje, som også kan bruges langt ind i efteråret og under jakken til vinter.

Er du nybegynder, kan du nok ikke nå at strikke til denne sommer, men det er til gengæld smart at begynde på efterårets projekter allerede nu, hvor dagene er længere og hele familien har masser af overskud.

DEL