Det skal dit barn have på i autostolen

0
1262
Young mother with her little son in the car. Woman taking selfie with a smartphone.

En råkold morgen med rim på bilen, og familien skal afsted i vuggestuen og på arbejde. Brrr… Det er ikke behageligt for hverken voksne, børn eller baby at sætte sig ind i en iskold bil. Man skal være klædt godt på, men det er ikke helt ligemeget, hvad man klæder børnene i, når de skal spændes fast i deres autostole.

Pas på flyverdragter og dunjakker i autostolen

Det tykke vintertøj såsom flyverdragter og dunjakker er gode til at holde kulde, vand og sne ude. Men det fylder så meget i autostolen, at selerne ikke kan strammes optimalt henover barnets krop og skuldre. Det øger risikoen for, at barnet slynges ud af sin autostol ved kollision eller en hård opbremsning. En risiko, der kan få fatale følger. Selerne i autostole skal strammes så meget ind, at der kun lige er plads til en flad hånd mellem barnet og selerne. Og netop den kontrol er svær at udføre, når barnet er klædt i det tykke vintertøj.

En køredragt er optimal til autostolen

Men hvad gør man så? For barnet skal jo heller ikke sidde at fryse i bilen. En køredragt i uld er svaret. Den er nemlig tilpas lun, men stadig tynd nok til, at selerne kan strammes godt til. Køredragten sidder tæt til kroppen som et ekstra lag tøj, men er meget mere isolerende fordi den er i uld. Uld behøver nemlig ikke være så tykt for at give god varme til baby. Ulddragter eller køredragter fås med enten knapper eller lynlås og med eller uden ombuk ved fødder og hænder. En køredragt i uld kan bruges til mange andre formål end bilturen. Den er fx perfekt til, når baby skal sove lur i barnevognen eller til indkøbsturen, hvor den isolerer godt uden at være alt for varm.

DEL