Skal børnene flytte med til udlandet

0
958

 

Står du og skal flytte til udlandet, og skal dine børn med dig? Så står du med noget af en opgave, hvis børnene skal have så gode vilkår – som overhovedet muligt. Herunder vil vi derfor komme ind på nogle af de ting, som der skal være styr på.

Forsikringer

Forsikringer er en vigtig ting at have når man bor i Danmark, men det er lige så vigtigt at have en god forsikring til sine børn, når man bor i udlandet, som udlandsdansker. Umiddelbart behøver du ikke at tegne dig en forsikring i netop det land, som du bor i, da du stadig kan tegne en fulddækkende familieforsikring – som udlandsdansker hos en række danske forsikringsselskaber. Dette er derfor den nemmeste vej for at tegne en god forsikring til hele familien.

Legalisering af dokumenter

Skal man bosætte sig i et land, kommer man nok ikke uden om, at man skal have legaliseret nogle offentlige dokumenter, så som dåbsattest eller lign. for dine børn. Myndighederne skal have jeres oplysninger på deres eget sprog, hvilket man ikke bare kan oversætte selv. Brug derfor en autoriserede tolk, som også har myndighed til at legalisere jeres dokumenter.

Pasningstilbud og skoler

Er dine børn i den alder, hvor pasningstilbud eller skoler er en del af deres hverdag, så er det også vigtigt at du har undersøgt, hvilke tilbud dine børn skal starte op på. Prøv at kig efter om dagpleje, skole eller lign. før har haft erfaring med at indrykke børn fra udlandet – hvis det ikke kan findes, så kontakt dem. Prøv også at få dine børn til at danne netværk med nogle elever, når i har fundet den rette skole. Det giver dine børn en mere tryg og en bedre start på hele dette nye kapitel i jeres liv.

 

DEL