Sådan vasker du dit tøj på en bæredygtig måde

0
212

Mange af os vasker vores tøj på en måde, der ikke er særlig bæredygtig. Men det behøver ikke at være sådan. Der er nemlig en række ting, du kan gøre for at være mere bæredygtig, når du vasker dit tøj. Det kræver dog lidt omstillinger i din rutine.

Sorter dit tøj

Først og fremmest skal du sørge for at sortere dit tøj, inden du kaster det i vaskemaskinen. Det er nemlig meget vigtigt, at du vasker tøjet i den rette temperatur. Det er ikke kun for at passe på tøjet, men det er også med til at spare på energien. Du skal derfor sørge for at sortere tøjet i de forskellige temperaturer. Og så skal du sørge for at tjekke vaskeanvisningerne på tøjet, så du vasker det på den rigtige måde.

Brug en bambus faconlagen

En anden bæredygtig måde at vaske tøjet på, er at bruge et bambus faconlagen. Et bambus faconlagen er et lagen, der er lavet af bambus. Bambus er et meget bæredygtigt materiale, og det er med til at spare på energien.

Vask tøjet i den rette temperatur

Når du vasker tøjet, skal du være opmærksom på temperaturvalget. Hvis du vasker tøjet for varmt, kan det gå ud over tøjet. Og hvis du vasker tøjet for koldt, så vil det tage længere tid at vaske tøjet. Du skal derfor tænke over, hvor varmt dit tøj skal vaskes. Og så skal du også tænke over, hvor stor en belastning af tøjet, du putter i vaskemaskinen.

Gør rent i vaskemaskinen

Det er ikke kun tøjet, der skal være rent. Du skal også sørge for at rengøre vaskemaskinen engang i mellem. Ellers kan der sætte sig bakterier og skidt i vaskemaskinen, og det kan gå ud over tøjet. Det er derfor en god idé at rengøre vaskemaskinen jævnligt. Det kan du gøre med almindeligt rengøringsmiddel, og så skal du lade vaskemaskinen køre en tom vask for at få den helt rene.

Vask mindre tøj ad gangen

Mange af os putter alt for meget tøj i vaskemaskinen, når vi vasker. Men det er faktisk ikke så effektivt. For jo mere tøj du putter i, jo længere tid vil det tage at vaske tøjet. Og det er jo ikke særlig bæredygtigt. Du skal derfor sørge for at vaske mindre tøj ad gangen. På den måde vil tøjet blive bedre rengjort, og det vil også være mere bæredygtigt. Med disse ord slutter denne artikel og jeg håber, at du nu kan være mere bevidst om, hvordan du vasker dit tøj på en bæredygtig måde.

DEL