Sådan kan du hjælpe børn ude i verden

0
961

Man skal aldrig have dårlig samvittighed over at være født i Danmark, og have nogle helt andre privilegier og muligheder her i livet, end andre steder i verden. Det betyder dog ikke, at man ikke skal tænke på det. Der findes faktisk også mange muligheder for at gøre en forskel her i verden, selvom man godt kan gå og føle sig lidt lille her i trygge Danmark.

Lige nu er det måske ikke tidspunktet at rejse ud i verden med corona, der hærger rundt omkring, men der kommer også en tid efter, hvor det igen bliver muligt at besøge de lidt mere fjerne steder i verden. Hvis du hører til dem, der gerne vil gøre en forskel for mennesker ude i verden, så findes der flere muligheder. Du kan naturligvis donere penge til velgørenhed, så bliver brugt rundt om i verden, men du kan også give lidt af dig selv i stedet.

Befinder du dig et sted i livet, hvor du måske ikke har fået børn endnu, og er måske på et studie, der tillader det, så kan frivilligt arbejde i udlandet være noget der er med til gøre en kæmpe forskel. Ikke kun for dem du hjælper, men også for dig selv, hvor det kan være utroligt udviklende i forhold til dig selv.

Børn der bliver født i fattige afrikanske lande, har ikke de samme muligheder, som danske børn, der har fri adgang til velfærd, sygehuse, skolesystemet og lignende. De er i høj grad afhængige af hjælp ude fra, hvis de skal vokse op for have mulighed for at bryde deres sociale arv.

Som frivilligt i udlandet kan du blandt andet komme til at arbejde på skoler, daginstitutioner, børnehjem og meget andet. Ting hvor du kommer tæt på børnene, og er med til at udvikle dem, ligesom du er med til at udvikle dig selv. Så selvom man for det første bør gøre det, for at hjælpe nogen der har brug for det, skal man heller ikke underkende, hvor meget det kan give en selv.

DEL