Sådan indretter du familielivet

0
737

Vi vil i disse dage gerne have børn at opdrage, og dele livet med. At have børn er efterhånden blevet set på som en ting i livet, der skal udføres og helst på det rigtige tidspunkt, med den helt rigtige partner. Nogle gange kan man få en fornemmelse af, at der her i samfundet nogle gange bliver glemt en vigtig pointe, i forhold til livets levemåde, vi får nemlig ikke altid selv lov til at bestemme, hvordan det skal flaske sig. Vi møder måske ikke den helt rigtige partner, lige når vi gerne vil have det sker, måske finder man først den rigtige partner midt i livet, som halvtredsårig, men det er nu engang hvad livet har givet en. Man kan syntes at det virker unfair, eller ikke fordelt ligeligt, men sådanne ting er der ikke noget at gøre ved, det er de lod vi nu engang trækker her i livet.

Der findes mange måder at være familie på

I vores samfund i dag er vi, heldigvis, hævet over de traditionelle forestillinger om familielivet, og hvordan det skal foregå. Man kan i dag være en familie på mange andre måder en mand, en kvinde og to eller flere børn. Vi kan i dag have to fædre, eller mødre, og måske endda ingen børn overhovedet. Vi er blevet et meget mere generelt accepterede samfund, og vi kan i dag rumme meget mere end hvad vi tidligere har kunnet.

Hvad skal livet indeholde?

Når livet går sin gang, bliver vi nødt til at forholde os til de situationer vi nu engang kommer til at stå i. Vi vil alle sammen, på et eller andet tidspunkt, blive tvunget ud i nogle uvante situationer, som vi ikke før har haft kendskab til, men som vi er nødt til at handle på, fordi det nu engang er hvad livet har givet os. Men der findes ting vi selv kan kontrollere, eller i det mindste arbejde på at få kontrolleret. Vi kan f.eks. selv vælge hvor vi gerne vil bo henne, hvis vi da ikke finder os selv i en rimelig ekstrem situation, uden tag over hovedet, og vi kan heldigvis også selv vælge, hvordan vi helt generelt, gerne vil leve vores liv. Har vi lyst til at være revisor, eller er vi mere til sømandslivet og et hårdt fysisk arbejde? Mulighederne er mange, man skal bare vælge tids nok.

Husk disse ting til dine børn

Vi kan selv vælge hvordan vi gerne vil leve vores liv, og dermed også hvilke ting der skal følge med. Der er dog også nogle ting, som vi bliver nødt til at tage stilling til og købe, når man har børn.

Det kan være alt fra økologisk børnetøj til en sikker autostol. Men når du har styr på alle de nødvendige og essentielle ting, kan du egentligt selv bestemme, hvilken retning du vil præge dit barn til at gå i. Dette starter ofte med, hvad du vælger at købe til barnet.

DEL