Sådan holder du orden i hjemmet, også selvom du har børn

0
1683
barn

Når man har børn, kan det ofte være en større udfordring at holde hjemmet rent og pænt. Børn elsker at lege rundt omkring i hjemmet, og ofte ender legetøjet med at blive kastet på steder, hvor det ikke hører til. Ligeledes bliver overtøj og lignende ofte bare smidt, selvom det burde hænges på knagerækken eller lægges ind i skabet. Mange børn er nogle rodehoveder, men med de rette rammer i hjemmet, kan dette være med til at gøre dine børn til ægte ordensmennesker. Det er nemlig mere inspirerende at holde orden, hvis der er de rette rammer til det.

Involver barnet

En af de nemmeste måder at gøre dit barn til et større ordensmenneske på, er ved at involvere barnet. Hvis barnet lærer, hvorfor det er en god idé at holde orden, og samtidig får lært, hvordan han eller hun bedst muligt holder orden, bliver det meget nemmere at få barnet til at holde orden i fremtiden. Børn kan godt lide at blive involveret i processer, og derfor bør du involvere dem i at rydde op og holde orden i hjemmet, så det bliver en naturlig del af deres hverdag.

Lav systemer – og skab orden

Hvis der er nogle faste systemer og måder at gøre tingene på i et hjem, vil det automatisk være med til at skabe langt mere orden og ryddelighed i hjemmet, som vil komme alle familiens medlemmer til gavn. Det er især en god idé at skabe et godt system i bryggerset eller husets indgang, hvor overtøj og sko bliver placeret. Hvis I har et godt skostativ med plads til hele familiens fodtøj, kan I gøre det til en naturlig ting at placere sine sko i reolen. Det gør det langt nemmere at holde styr på alle børnenes sko, og det bliver naturligvis lettere at finde skoene, når de skal bruges igen. Ligeledes er det en god idé at anskaffe sig nok knagerækker til at der er plads til hele familiens overtøj, da et undertal af knagerækker gør, at det bliver vanskeligere at hænge sin jakke op. I disse tilfælde vil børnene vælge at lægge det på gulvet, i stedet for at hænge overtøjet op.

DEL