Nyt familiemedlem? Læs vigtige overvejelser

0
967
Nyt familiemedlem? Læs vigtige overvejelser

Mange danske familier vælger at udvide deres bopæl med en ekstra beboer, når børnene har fået en vis alder og skal gives noget ansvar. Der er naturligvis tale om en firbenet ven, som kan være til glæde for alle familiemedlemmer i mange år. Men når man skal ud og købe en hund, er der nogle ting, man skal overveje – eller om ikke andet få testet, inden man hentet en pelset hund ind i hjemmet.

Noget af det vigtigste er at undersøge børn og forældre for alle relevante allergier. Det ville være hjerteskærende, hvis I blev nødt til at aflevere hunden tilbage, fordi der er opdages en allergi.

Men lad os antage at alt er godt, og at I alle er helt klar til at få en hund. Før I kan byde jeres nye medlem rigtig velkommen, skal I have indkøbt nogle ting, så hunden også kommer til at føle sig godt tilpas. Det kunne eksempelvis være en dejlig og tilpas blød hundeseng, der kan passe godt på hvalpen, når den eksempelvis bliver utryg om natten. Denne utryghed skal I være forberedt på som familie den første tid. Hvalpen er netop blevet fjernet fra sin mor, og den er i stedet havnet på en helt ny lokation – det er helt naturligt, og jeres nye hund skal lige have tid til at omstille sig til sin nye tilværelse uden brødre, søstre og forældre.

Hvis vi tager udgangspunkt i det tidligere eksempel med en hundeseng, bør I vælge en model, der først og fremmest er ”godkendt” af hunde, men det kan også være en god idé, at vælge en hundeseng, der passer ind i jeres personlige indretning. Hundens nye kurv skal formentlig stå fremme i enten stue, soveværelse eller noget helt tredje, og I bør derfor tage dette med i jeres overvejelser, når der skal nærstuderes udvalg.

Du kan blandt andet finde et stort udvalg af elegante og luksus hundesenge her.

DEL