Nostalgisk madlavning

0
851

Der kan være meget hygge og meget arbejde forbundet med at være haveejer. Har du en have, så kan du dyrke en masse afgrøder, som du kan bruge i dit køkken. Er du mere til hyggen end arbejdet, kan du vælge nogle nemme afgrøder, som fx rabarber.

Rabarber er nem at dyrke, og den er nem at høste. Du kan meget langt hen ad vejen lade planten passe sig selv og så bare høste, når det er sæson. Og så kan du tage din høst med ind i køkkenet og lave en lækker gammeldags rabarbergrød.

Rabarbergrød

Rabarber er den bedste afgrøde, for den er meget nem at have i haven. Men ikke nok med det, så er den også nem at arbejde med i køkkenet. Det er meget nemt at bikse en dejlig rabarbergrød sammen. Det tager hverken lang tid eller kræver mange ingredienser.

Med rabarber gør du det virkelig nemt for dig selv. Samtidig gør du det lækkert. Du kan nemlig spise en lækker rabarbergrød eller lave noget andet med rabarber. Rabarber kan bruges i mange opskrifter.

Tag tilbage til barndommen

Mange tænker på rabarber som en del af barndommen. Det var noget, man havde hjemme i haven. Eller også havde bedstemor det i sin have – og så lavede hun grød, som man spiste sammen.

Familietraditioner og familiehygge er vigtige elementer i en god barndom. Det er noget, man husker resten af livet. For mange er rabarber en del af den tidlige familiehygge, og det kan være helt nostalgisk at høste rabarberen, koge den til grød og at spise grøden sammen med familien. Vil du gerne mindes de gode gamle dage eller give dine egne børn nogle gode værdier, så må du have nogle rabarberplanter i haven. Man kan også købe rabarber, så du kan sagtens lave rabarbergrød, selvom du ikke har en have.

DEL