Musikoplevelser for børn

0
1839

Der findes i dag mange måder hvorpå du kan introducere musik for dit barn. Vi vil her give dig nogle eksempler på, hvordan du finder den bedste måde for netop dit barn. Musik er en vigtig del af opdragelsen af børn, og du skal derfor nøje overveje, hvordan og hvornår introduktionen til musik finder sted.

Mors stemme er den første musik

For alle børn er mors stemme den første musik, de hører i livet. Her har I som familie mulighed for, at synge sange før barnet er født. I de senere aften timer kan I eventuelt synge en bestemt sang, som I vil have barnet skal høre, når barnet er født. Det kan både være børnesange eller sange med lidt rytme i. Det vigtigste er, at barnet for første gang oplever musik.

Intimkoncerter til de ældre børn

Hvis I har børn, der er lidt ældre, men stadig ikke gamle nok til store koncerter, så er en intimkoncert en god mulighed. Intimkoncerter er en god mulighed for at tage dit barn med til hans eller hendes førte koncert, og opleve hvor smuk en koncert kan være. I kan vælge en børnevenlig kunstner, som også har fokus på børnesange. Det kan være en stor oplevelser for børnene, at opleve hvor smuk musik kan være igennem en intimkoncert.

Musicals kan give en samlet oplevelse af musikken

Hvis I ønsker at sammenkoble musikoplevelsen med teater, så er musicals en ideel løsning. Musicals kan være en stor oplevelse for børnene, da der også udspiller sig en handling i stykket. Der findes mange store klassikere inden for musicals området, så det giver også mulighed for en historisk oplevelse med hele familien.

Sang i hverdagen

Musikoplevelser kan også opstå i dagligdagen, hvor I kan synge sange sammen hele familien. Hvis I kan mixe musik med børnelege, vil det også være en stor oplevelse for børnene. Ellers kan i altid bruge jeres fantasi, og finde de bedste løsninger for jer som familie.

DEL