Sådan tackler I den lange flyrejse

0
1586

Børn er ikke ens, og det er derfor også meget forskelligt, hvordan børn takler at komme inde i en flyvemaskine og skulle sidde i et flysæde, eller sidde hos forældrene alt efter hvor gamle de nu er (børn under to år skal sidde ved forældrene/rejseledsagerne, mens børn over to år skal have deres eget sæde). Hvordan børn takler at flyve er dog meget forskelligt, for mens nogen elsker det, er der andre der har det meget anderledes.

Start med en kort rejse

Der er ikke andre måder at finde ud af hvordan ens barn takler at flyve, end ved at prøve det. Skulle “ulykken” være ude, og dit barn skriger og er ulykkelig, er det i sagens natur ikke sjovt at skulle om på den anden side af jorden og sidde i et fly de næste 12 timer. Det er derfor en god ide at prøve med en kortere rejse på et par timer eller tre.

Er der tale om en solrejse kunne det eventuelt være til Mallorca eller lignende, som man typisk kan komme til på lige omkring 3 timer. Rejser du fra Tyskland, kan det gøres en lille smule hurtigere (du kan finde charterrejser fra Tyskland her).

Vinteren står for døren, og det betyder også, at der er mange der er i fuld gang med at planlægge vinterferien, og her er der især to destinationer der går igen, når danskerne skal hen til varmen. I langt de fleste tilfælde er det enten De Kanariske Øer (Gran Canaria, Tenerife etc) eller Thailand, der trækker i de rejselystne danskere. Forskellen på rejsetiden til de to destinationer er på godt 6 timer, og skal man til Thailand, kræver det tålmodighed af såvel børn for forældre.

Sørg for at få en go start på rejsen

Alt efter dit barns alder, er det en rigtig god ide i lang tid inden at begynde at bygge en stemning op omkring det at skulle ud og flyve. Peg på fly hvis i ser dem og sig ting som “Ser det ikke sjovt ud”, “snart skal vi sidde i sådan en, glæder du dig ikke?” og lignende, på den måde er barnet positivt indstillet om at skulle flyve.

En god rejse starter tit både ved forberedelserne og ikke mindst ved starten. Har barnet (og I) en god oplevelse ved at komme ind i flyet og ved at lette, er der en langt større sandsynlighed for at hele rejsen bliver en succes, end hvis I starten med et ængsteligt barn der er utrygt ved situationen.

Sørg for underholdning

På langdistancefly er der som regel altid masser af underholdning på flyet i form af musik og film. Alligevel kan det være en rigtig god ide at have iPad’en eller lignende med hjemmefra. Der er noget trygt for barnet ved at se noget de kender i forvejen, frem for at skulle tage stilling til noget nyt (igen alt efter barnets alder).

Ha film med på iPad’en, men sørg også for at have bøger eller spil med til turen, så der er noget at dræbe tiden med.

Hjemturen kan være den værste

En ting er at flyve ud, men det kan ofte være sværere at skulle flyve hjem, da ferien er overstået, man er måske lidt træt, og barnet har ikke den samme spænding i kroppen, som når der skal rejses ud. Så selvom turen ud gik fint, betyder det ikke, at i er home safe, og ikke behøver spekulere på hjemturen

Her kan det være en rigtig god ide at sidde og kigge på nogle af alle de billeder man har taget med sit kamera eller telefonen. På den måde har i minderne og noget at snakke om, der får tiden til at gå og samtidig sætter i hjernecellerne i gang på børnene, da de både skal huske tilbage og snakke, og det kan være en ganske glimrende søvndyssende effekt.

 

DEL