Kykladerne er, meget forståeligt, populære hos danskerne

0
748

Kykladerne er en græsk øgruppe bestående af omkring 220 øer heriblandt et par der er meget populære hos danskere, der rejser efter Middelhavets varme og charme.

På øhop

Grækenland er en populær rejsedestination for danskerne. Mange har rejst til de græske øer. Og rigtig mange har prøvet at tage på Øhop i Kykladerne. Det er nærmest noget man skal prøve som ung. På ægte græsk øhop tager man et fly til Athen, måske en overnatning i hovedstaden og tager så til havnebyen Piræus, og derfra en færge sydpå til den første ø man har besluttet sig for at besøge. Derfra er de bare at sejle, hoppe, fra ø til ø i Kykladerne. Der er masser af muligheder. Det kan kun blive godt med en skøn tur til Kykladerne.

Paros og Naxos

Det er oplagt at vælge Paros eller naboøen Naxos som de første øer på et øhop. I kan nå dertil på ca. fire timers sejltur fra Piræus, og der venter jeg små hyggelige ø’er med masser af atmosfære, super lækre strande og den ægte græske stemning.

Santorini er turistcentrum

Vi har alle set de karakteristika foto af Grækenland med de hvide huse, blå tage og selvfølgelig blå himmel og azurblåt hav. Det er meget sandsynligt, at de fotos du har set er taget på øen Santorini. Det er nemlig her at turister valfarter til fra hele verden for at opleve den ægte græske charme. Der er virkelig smukt på Santorini, men der er også rigtig mange turister. Måske ovenikøbet for mange for du kan selv få https://www.hurtigmums.dk/amerikanske-pandekager/.

De andre ø’er

Det er selvfølgelig ikke muligt at gennemgå alle 220 ø’er i Kykladerne. Men det er da værd at fremhæve Milos med de smukke strande og hyggelige stemning, Mykonos med det rige natteliv, Amorgos med den unikke atmosfære, Ios hvor de unge fester og Tinos med en rigtig hyggelig hovedby.

DEL