Et kørekort koster 50 kroner om måneden

0
1643

Tidligere var der rigtig mange, der fik et kørekort i 18 års fødselsdagsgave. Nu behøver man dog ikke længere være 18 år for at kunne tage et kørekort, og der er derfor mange der får det i 17 års fødselsdagsgave. Det svinger i pris, men vi har taget et tjek på et kørekort i København (og som du kan se her), koster det i skrivende stund omring 13.000 kroner.

For nogen er det ikke det store problem at finde 13.000 kroner til en fødselsdagsgave, men det vil det være for langt de fleste, og det er noget man skal spare op til i lang tid, for at det ikke gør et kæmpe indhug i budgettet. Derfor kan det være en rigtig god ide at tænke på det allerede fra dit barn er helt lille. Laver du eksempelvis en kørekortopsparing fra barnet bliver født, vil det kun koste dig ca. 50 kroner om måneden, så er der penge til et kørekort, når barnet bliver 17 år. Med 50 kroner om måneden vil du om 17 år have opsparet lidt over 10.000 kroner, og med renter (selvom de er lave) løber det op i omkring det føromtalte beløb på ca. 13.000

Skal der være forbehold

Der er rigtig mange forældre, der laver den aftale, at barnet får et kørekort, hvis han eller hun ikke ryger. Det er naturligvis en holdningssag hvorvidt dette er den rette løsning. Det er dog nok de færreste der vælger ikke at ryge – af lige præcis denne grund. Det er naturligvis ikke et snak man skal have med et lille bitte barn, men noget man skal tage når de nærmer sig teenage årene.

Lær børnene om værdien af at spare op

Der er rigtig mange danskere, og ikke mindste unge danskere, der ender i økonomiske problemer fordi de ikke har et fornuftigt forhold til penge. Det bør som forældre være en af ens opgaver. Et af de sundeste måder at lære hvad ting er værd, er ved at man skal spare op til det og ikke købe før man har pengene.

Det kan derfor også være en god ide at kræve, at barnet måske betaler halvdelen selv, så de lærer om værdien af det. Man kan også lave en lille finte og bede dem spare halvdelen op og se om de rent faktisk kan dette, og så alligevel betale hele beløbet, da det så er bevist, at de godt kan.

DEL