Hvor kan man tage børn med hen og spise?

0
1546

Der er mange forældre der kender til problematikken eller dilemmaet om man vil. Man vil gerne ud og spise, men kan ikke lige få børnene passet, så de skal med. Men hvor skal man tage hen? Der findes naturligvis mange børne og familierestauranter, det er bare ikke lige altid at man har lyst til at tage på McDonalds, Bones, Flammen eller lignende. Som forældre vil man også gerne have den der restautantfornemmelse, at man man er ude og spise godt, selvom børnene er med – og her kan det være svært at finde et sted.

For det første skal der naturligvis være noget på menuen, som børnene skal kunne spise, og hvis de er i den helt unge alder, skal der være højstole de kan sidde i. Endelig er det også vigtigt at det er et sted der acceptere børn. Der er mange der ikke direkte frabeder sig børn, men hvor man alligevel hurtigt kan mærke, at de ikke er velkommen. Det er desuden heller ikke specielt behageligt at sidde med børn til bords, der måske har lidt krudt bagi, hvis der er helt stille overalt i restauranten. Når man bestiller bord, kan det derfor for være en god ide lige at tjekke, og ikke bare antage noget.

Gode råd til steder

Der er en ting som er blevet meget populært over de senere år, og det er det koncept der hedder social dining, hvor man ofte sidder flere sammen ved borde, og hvor det hele er lidt mere socialt (som det også ligger i navnet). Restauranter der tilbyder dette, er typisk lidt mere åbne omkring familier, ligesom det også forventes at der er lidt mere støj, uden at dette skal forveksles med larm.

Da konceptet omkring social dining er blevet mere og mere populært gennem de senere år, finder man også restauranter flere i langt de fleste større byer der tilbyder dette. Her er et eksempel på en i Odense.

Gå efter en mellemting

Derudover er der også kommet en stor udvikling inden for food markets, hvor flere restauranter og spisesteder samler sig under et tag, og her er der som regel rig mulighed for at børn kan tumle lidt rundt. Man får ikke den “ægte” restaurantoplevelse, men det er noget helt andet end familierestauranterne, hvor maden nogle gange kan være sekundært i forhold til børnevenligheden.

DEL