Hold din firbenede ven varm om vinteren

0
491

Hvis du har en hest, så ved du også at der skal passes godt på den, hvilket betyder at sørge for at den har mad nok, og kan holde varmen, også når det bliver hård vinter.

Hvis du er erfaren hesteejer, så ved du hvad der er godt, og hvis det er koldt, så er et hestedækken det helt rigtige at have på lager.

Et hestedækken er kort fortalt et stykke beklædning til din hest, som nemlig er specifikt udviklet til at sørge for at din hest kan holde varmen når det bliver vinter, og er af et materiale der kan være lavet af alt fra polyester og nylon over uld til fleece.

Men der findes dækkener til andre formål end blot varme, de findes i tynde varianter der kan bruges udendørs, der er tynde dækkener der minder om tæpper som skal bruges ved opvarmninger, og varianter til at optimere dyrets præstation.

Hvorfor skal du bruge penge på et hestedækken?

Det kan der være mange grunde til, og mange fordele ved, for det første kan det holde hesten tør hvis det regner, og varm når det er koldt, men også være med til at holde hesten fri for generende insekter når det er sæson for det.

Men et dækken kan også være med til at holde hestens pels kort om vinteren, for at undgå for meget svedtendens når der trænes, og det kan hjælpe med at lede sveden bort efter endt træning.

Sagen er den, at hvis du sætter hesten fugtig ind i et koldt miljø, så kan den nemt blive syg, og holder du hestens pels kort for at undgå sved, så er et dækken en nødvendighed for at yde den varme pelsen ikke kan.

Et dækken behøver dog ikke kun at være med praktisk problemløsning for øje, det kan også være æstetisk smukt, og matche hestens øvrige udstyr.

DEL