Har du overvejet en kapokdyne?

0
1717
Dyne

Hvis du er på udkig efter en ny dyne til den lille, bør du overveje, om en kapokdyne kunne være noget for jer. Kapok er astma- og allergivenligt, fordi fibrene indeholder et stof, som støvmider og bakterier ikke kan leve i. Derfor kan en dynen bruges til alle børn, uanset følsomhed, og den kan også gemmes i flere år til næste barn.

Kapokdyner produceres derudover bæredygtigt og er ofte 100 % økologiske, så de er på mange måder et rigtig godt køb for moderne forældre.

Den rigtige dyne kan være afgørende

Kapokfibrene minder meget om bomuld, men de består af 80 % luft, som gør fibrene meget lette og samtidig giver en isolerende effekt. Det betyder, at dynen tilpasser temperaturen til barnets egen temperatur, så den ikke bliver sparket af i løbet af natten eller er fugtig af sved om morgenen. Det giver en bedre nattesøvn, fordi kroppen ikke bruger energi på at regulere temperaturen, men i stedet kan lade op til næste dag. En dårlig nattesøvnen gør barnet irritabelt og uoplagt næste dag, og det kan på sigt gøre barnet mindre modtageligt for nye indtryk.

En god dyne giver derimod en stabil og rolig søvn, som gavner barnet både fysisk og psykisk, og det vil i de fleste tilfælde også betyde færre forstyrrelser af mor og far i løbet af natten, fordi barnet ikke vågner og føler sig utilpas.

Tænk økologisk

Kapok kommer fra kapoktræer, som gror vildt i regnskoven. Fibrene findes inde i store frøkapsler, som gror på træerne, og som derfor kan høstes uden at skade træet. Det gør kapok til et meget bæredygtigt materiale, og da træerne vokser vildt, er de også 100 % økologiske. Derfor bør du gå efter en kapokdyne, hvor selve stoffet også er økologisk, så du har en fuldstændig økologisk dyne og dermed udsætter dit barn for mindst muligt skadelig kemi.

DEL