Guide: Sådan redder du ridsede fodlister

0
2235

Når man har børn i hjemmet, er der mange der må sande, at det er svært at have pæne ting i hjemme, uden de på et tidspunkt vil gå i stykker eller blive slidt. Dette er selvfølgelig en pris, man er villig til at tage. Men hvis man ikke gør noget ved det, kan man hurtigt ende med at bo i noget rod. En af de ting i hjemmet som især står for skud, når børnene er helt små er fodlisterne. Fodlisterne er nogen gange nemme at overse, men når de først bliver slidte og grimme, kan de nærmest ødelægge hele væggen. Og når de er slidte kan man enten vælge at købe nye eller prøve at redde de gamle.

Puds ridserne væk

Når børnene leger rundt nede på gulvet, er det umuligt at undgå, at fodlisterne får nogen tæsk. Derfor vil de ofte være ridsede og forslåede at se på. Hvis man til at starte med ikke vil købe nye, kan man prøve at få fat i noget sandpapir og pudse den ridsede maling af. Da det ikke altid er muligt at bruge en maskine, er det et hårdt stykke arbejde, men når man er færdig, kan fodlisterne se så godt som nye ud.

Mal listerne på ny

Inden man pudser listerne, kan man vurdere, om man kan nøjes med at male dem endnu en gang. Det kan dog ofte se for meget ud, at male oven på gammel maling, så i de fleste tilfælde er det smartest at pudse listerne først. Men når listerne er pudset og klar til en ny omgang maling, så benyt end god og hårdfør maling som ikke nemt falder af. Desuden er det vigtigt, at give træet et lag træbeskytter, hvilket vil gøre træet mindre modtageligt overfor slag og ridser.

Alternativt nye fodlister

Det er dog ikke altid, at fodlisterne står til at redde. Og hvis man fra start af kan se, at det vil være spildt arbejde at prøve på at redde dem, kan det godt betale sig at købe nogen nye fodlister. De nye fodlister skal selvfølgelig være i god kvalitet, så de kan holde længe på trods af de yngstes leg. Hvis de ikke kan reddes så køb her.

DEL