Forebyg skimmelsvamp på børneværelset

0
981

Børneværelserne er – for de fleste familiers vedkommende – det rum i huset, hvor der er flest møbler og legetøj pr. kvadratmeter. Børnene leger, sover og hygger sig på værelset flere timer ad gangen. Netop derfor er det vigtigt at holde øje med indeklimaet på børnenes værelser. Det kan ikke undgås, at der bliver rodet, støvet og indelukket til tider, men med nogle få forholdsregler, kan man undgå, at det går hen og bliver sundhedsskadeligt.

Skimmelsvamp gør børn og voksne syge

Skimmelsvamp er bittesmå svampe, der trives godt på fugtige steder. Skimmelsvamp formerer sig ved hjælp af sporer, der spreder sig med luft og støv i vores huse. Skimmelsvamp kan give allergiske reaktioner og gøre folk syge. Symptomerne er fx hovedpine, træthed og irriterede slimhinder. Hos børn er symptomerne især hoste og trykken for brystet samt gentagne luftvejsinfektioner. Det gælder altså om at undgå skimmelsvampeangreb OG behandle dem korrekt, så snart de opstår. Du kan genkende skimmelsvamp som en misfarvning på vægge eller lofter. Skimmelsvamp lugter ofte muggent som jordslået stof.

Forebyg skimmelsvamp

Det er svært selv at komme af med skimmelsvamp, så det bedste er faktisk at forebygge, at det opstår. Vores huse i dag er meget tætte, og det øger risikoen for skimmelsvamp. Derfor er det enormt vigtigt at lufte ud i alle værelser i huset flere gange dagligt i 10 minutter med gennemtræk. Hvis der er friskluftventiler i vinduerne, så lad dem stå åbne året rundt og brug endelig husets ventilations- og aftrækskanaler. Der skal gøres rent og ryddes op ugentligt, så der ikke samler sig støv og skimmelsvampsporer i krogene. Sengetøjet skal gerne vaskes hver 14. dag, og dyner og puder luftes godt igennem. To gange årligt vaskes dyner, puder og tæpper, og værelserne gøres hovedrent.

 

Er du i tvivl om skimmelsvamp – kontakt en professionel

Har du fundet skimmelvækst eller har du mistanke om skjult skimmelsvamp i din bolig, så tøv ikke med at tilkalde OBH-gruppen, som kan lave en skimmelsvampundersøgelse. OBH-gruppens specialister foretager en skimmelsvampprøve, analyserer den og identificerer årsagen til angrebet. Et skimmelsvampangreb kan være forårsaget af en byggeteknisk fejl, hvilket kræver en professionel byggeteknisk rådgivning fra specialister inden for indeklima og skimmelsvamp.

DEL