Her finder du hjælp

0
1346

Alle der har fået børn ved, at man børn følger der uendelig mange glæder og stort set lige så mange bekymringer. Uanset hvor gammelt barnet er, er der masser af bekymre sig om, det er bare forskellige ting. Når de er helt små er det alt fra om afføringen nu har den rigtige farve og om de vejer nok, til om de sover nok eller vejer for meget. Når de bliver ældre er det nogle andre problemer der melder sig, hvilket kan være alt fra om de bliver mobbet til om de mobber, eller om de drikker for meget (når de bliver teenagere).

Uanset hvilket problem eller bekymring man står overfor, så gar de fleste forældre, der har fået børn inden for de sidste godt 10 års tid og lidt mere har uden tvivl gang på gang googlet sig frem til mulige løsninger på problemer. Det er ikke uden grund at sider som min-mave.dk og lignende er blevet blandt de mest populære på nettet. Her kan forældre (nok især mødre), stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord, og der er altid tusinder af brugere, der er klar til at komme med deres gode råd.

Men pas på !

Det er naturligvis dejligt, at man kan få svar på alt mellem himmel og jord, men man skal også passe på, det er nemlig langt fra sikkert at de svar, man så får, rent faktisk kan bruges til noget. For de svar man får på sider som Min-mave, ammenet og lignende er udtryk for andre mødres holdninger og gode råd, og er langt fra altid i overensstemmelse med det læger og jordemødre anbefaler. Hvis det er råd af medicinsk karakter bør man derfor altid konsultere med en læge eller jordemor.

Når børnene bliver lidt ældre er det sjældent medicinske eller sundhedsmæssige problemer der fylder mest, men er ofte forbundet med opdragelse, som også er noget af det der findes utallige spørgsmål omkring.

En af de mest kendte på området er Lola Jensen, der har skrevet utallige bøger om opdragelse og ofte er i TV med sin viden. Hun har sågar sin egen app, der er lavet af det odenseanske app udvikler firma House of Code. Her kan man se videoer og stille spørgsmål til Lola, der så besvarer dem.

Gode apps til forældre

Udover Lola Jensens app, findes der en lang række apps, der kan gøre livet som forældre en lille smule lettere, her er et lille udpluk.

  • Min baby: alt mellem himmel og jord
  • Vidunderlige uger: app med udvikling og tigerspring
  • Far: App’en der er målrettet nybagte fædre

 

DEL