Få styr på hverdagen

0
1385

Om mandagen går Oliver til fodbold, det gør han også om onsdagen og ofte er der en kamp i weekenden. Tirsdag går Belle til dans, og torsdag er der ridning, hver anden weekend er der stævne, hver anden onsdag lukker dagplejen tidligere, far går til badminton om onsdagen og mor har fitnessworld hver mandag.

Sådan kunne en typisk families uge meget vel se ud, og derudover kommer der alle de uforudsete ting, som dumper ind fra høje, hvilket kan være alt fra familiekomsammen til børnefødselsdage, fodboldstævner og meget andet. Det kan med andre ord være meget nødvendigt at holde tungen lige i munden, når man skal have en uge til at hænge sammen, med hvem der skal hentes og bringes samt ikke mindst hvor og hvornår.

Supplér eller drop teknologien 

Der er nok mange der bruger deres kalender på smartphonen til at lige at holde styr på tingene, og der findes da også flere apps, der skulle gøre livet lettere for børnefamilier, så de kan holde styr på tingene. Der er da heller ikke noget af dette, der er dårlige ideer, men det er ikke en social aktivitet.

I skulle i stedet hellere samle jer i familien hver søndag, og skrive alle de fastlagte ting for dem kommede uge ned. Skriv det på en helt klassisk tavle eller et whiteboard, eller hæng små post-it sedler på. En tavle er lidt mere hyggelig, men det kan være svært at få plads og det kan være udfordrende at skrive med pænt med kridt.

Dette whiteboard er fundet på Skiltex
Dette whiteboard er fundet på Skiltex

Ved at i gør det som familie, og ikke bare selv plotter dage og tidspunkter ind, gør i det til en aktivitet i familien, og i er med til at give børnene en langt bedre fornemmelse af, hvordan det kan være svært at nå det hele.

Samtidig giver det jer også mulighed for at stoppe og se hvor der er et tiltrængt hul i skemaet, hvor der er tid til at hygge.

DEL