Det skal du være opmærksom på, når du bærer dit barn i vikle eller sele

0
915

Det kan være rart og befriende med en god bæresele eller vikle til det lille barn. Du kan have barnet helt tæt på dig så meget som muligt, samtidig med at du har arme og ben fri til at bevæge dig rundt imens. Men inden du kaster dig ude i at bære dit barn i sele eller vikle, er der et par ting, som du skal være opmærksom på.

Skab optimale forhold for både dig og dit barn

Det er meget vigtigt, når du bærer dit barn rundt via bæreredskaber, at dit barn er placeret og fastspændt korrekt, så det ikke risikerer vejrtrækningsbesvær eller overbelastning, og så du, som bæreren, ikke oplever unødvendige gener. Husk derfor på at:

  • Barnet skal støttes grundigt og optimalt omkring numse, ryg og nakke af viklen, som skal sidde så tilpas stramt, at barnet ikke kan ændre stilling

  • Barnet skal fastspændes så højt oppe, at du kan nå til at kysse barnets hoved. På den måde hviler barnets hoved på den øverste, hårde del af brystet og kan nemmere trække vejret ubesværet.

  • Barnets ansigt skal være frit af stof

  • Barnet skal placeres i en naturlig og behagelig stilling med knæene bøjet op over numsen, bækkenet kippet og benene spredt i forhold til dets naturlige udgangspunkt.

  • Bæreren skal opleve, at barnets vægt er jævn fordelt og sidder tilpas fastspændt, så intet rykker sig, når armene bevæges

Find den model, der passer til dig

Der findes forskellige varianter af bæreseler og -vikler, og det er vigtigt, at du vælger den model, som passer bedst til dig og dit barn. Så undersøg markedet og forskellene på de forskellige varianter, inden du beslutter dig. Du kan f.eks. finde et udvalg af fine og praktiske løsninger hos mærket Little frog.

DEL