Børneværelse med personlighed

0
1506

Børneværelset repræsenterer barnets personlige frirum, hvor leg og fantasi ingen grænser har. Derfor har det faktisk stor betydning for barnet og dets udvikling og trivsel, hvordan rummet er indrettet. Når børneværelset skal indrettes, handler det altså om at finde frem til en god, praktisk løsning, der også imødekommer barnets behov.

Indretningen af børneværelset skal skabe glæde og god trivsel for dit barn. Det skal være et sted, hvor der er plads til at slappe helt af, og hvor barnet kan føle sig trygt. Det skal opfordre til hygge, og fantasifulde lege, der stimulerer børns kreative og sociale evner. Derfor er det vigtigt, at indretningen afspejler netop dit barns interesser, så der skabes et frirum med plads til at være barn.

Der findes et stort udvalg af møbler til børneværelset i alskens farver og temaer, så der er med garanti møbler, der falder i både din og dit barns smag. Børn sætter stor pris på at få lov til at være med til at bestemme, hvilke møbler der skal ind på værelset – og det er trods alt primært dem, der skal benytte dem. De kan selvfølgelig ikke vælge frit, men det er godt at tage deres holdninger og ønsker med i overvejelserne. Overvej også hvor mange møbler der skal være i værelset. Meget leg foregår på gulvet, så jo mere gulvplads, jo bedre.

En relativ nem måde at give børneværelset et mere unikt og personligt præg på er gennem dekorative elementer. Et dekorativt element, der faktisk betyder meget for rummets samlede udtryk, er valget af gardiner. Forskellige gardintyper har forskellige udtryk, så vælg et, der stemmer overens med resten af rummets indretning. Det er en god ide, at vælge en let og enkelt gardin, som ikke fylder for meget i rummet. Det kan for eksempel være et rullegardin i barnets yndlingsfarve. Hos UNIG finder du forskellige gardintyper i alle farveskalaens farver. 

 
DEL