Børneopsparing eller investering?

0
2805

Det kan være svært at vælge, hvordan man skal sætte penge til side for at sikre sine børn. Tidligere har børnopsparingen været den sikre havn hos forældrene, men nye restriktioner gør, at det ikke længere er attraktivt at have pengene stående heri.

Hvor skal man så sætte pengene?

Det er helt klassisk tankegang, at vil man sine børn det godt, så sætter man penge til side på en børneopsparing, men tiden hvor dette var rentabelt er længe forbi. Sådan siger professor i Finansiering ved CBS Michael Møller til Børsen.

Professoren stiller sig tvivlende overfor, hvorfor det skulle være en god ide at investere i børneopsparingen. Han argumenterer for, at der tidligere var gode renter at hente mod at binde pengene, men nu hvor renten er faldet, kan det bedre betale sig, at beholde sin fleksibilitet. Kort sagt, så er den lave rente dyr betaling for manglende fleksibilitet.

Fleksibiliteten er alfa og omega for danske børnefamilier, siger han, og solvens i forbindelse med f.eks flytning eller ny bil er bedre, end en rent på 1 % på en børneopsparing. Når Michael Møller laver sine udregninger kommer han frem til, at man over tid efter skat, låser sine penge for en gevinst helt ned til 136. kr.

ETF – fremtiden børneopsparing?

På flere investorforums rundt på nettet spørger brugere til, hvorvidt børneopsparingen skal smides i investering i ETF. Flere steder anbefales det, at investere i ETF.

Hos Miranova, som er en uafhængig formueforvalter, anbefaler man investering i ETF’er, da afkastet ikke går tabt i gebyrer og renter til de virksomheder, som håndterer investeringen. Det er med andre ord en billig investering; Hvor man kan betale helt op til 2 procent om året til investeringsforeninger, som handler med globale aktier, så koster en global ETF  0,2 procent om året i omkostninger. Det gør ETF til en god investering.

Men om du skal vælge den klassiske børneopsparing eller kaste dig ud i den mere usikre investering af dine penge, bør du lade din bankrådgiver eller formueforvalter forholde sig til. Kontakt dem, og find den rigtige løsning til dig.

DEL