Børnebøger til alle aldre

0
1147
Portrait of young woman reading book to children cuddling under plaid cover in cozy living room

Bøger er heldigvis stadig et hit blandt børn, selvom tablets og mobiltelefoner selvfølgelig også er populære. Vi vil her give nogle bud på hvilke bøger, der skal ligge under juletræet i år, uanset om dine børn er 2 eller 12 år. Find alle bøgerne hos Saxo.

Bogen til tumlingen, der lærer nye ord hver dag

Mimbo Jimbo er den herlige, blå elefant som lever i et fantasifuldt univers med bedstevennen Mumbo Jumbo og mange andre søde og sjove dyr. Det er Jacob Martin Strid, der står bag de charmerende tegninger og historier om Mimbo Jimbo. Pegebogen “Ord med Mimbo Jimbo” kan introduceres for det 1-3-årige barn, som er sultent efter at lære nye ord og forståelser af sin egen livsverden.

Bogen til børnehavebarnet

For barnet, der lige er startet i børnehave, kan det være godt med historier, det kan spejle sig i. Serien om “Alberte i børnehave” tilbyder nettop dette, da bøgerne på fineste vis beskriver de gode og mindre gode oplevelser, som ethvert børnehavebarn støder på. Serien er skrevet ud fra barnets perspektiv og tager fat i de emner, dit barn er optaget af. Bøgernes illustrationer er søde og farverige.

Bogen til det nye skolebarn

“Vitello – 28 historier fra A til Å” er en samling fortællinger om den sjove dreng Vitello, der bor med sin mor i et rækkehus tæt ved Ringvejen. Serien om drengen Vitello er humoristisk skabt og fortalt af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen. Både Vitello og historierne bevæger sig i denne bog gennem alle 28 bogstaver i alfabetet. Til hvert bogstav knytter der sig en finurlig historie om Vitello, og barnet vil både møde Vitellos venner, mor og kæresten Kamma. En sjov måde at blive stærk i alfabetet på.

Til tweens og teens med sans for humor

Anders Matthesens sjove, skæve og anderledes børnebog “Ternet Ninja” er en humoristisk historie om Aske på 13 år og hans mange kvaler med skolens bølle, den flotte pige Jessica og morens nederen kæreste, der lige er flyttet ind. Heldigvis får Aske en ny ven i den ternede og hævntørstige ninja, som hans onkel Stewart har med hjem til ham fra en rejse i Thailand. Bogen er sprængfuld af action og sort humor i børnehøjde.

DEL