Børn skal også hjælpe med rengøringen

0
2280
støvsuger

Selvom rengøring kan være en kedelig og lang proces for mange, er det vigtigt, at man får børnene med. Desto tidligere man kan begynde at få hjælp fra børnene, desto hurtigere kan de begynde at hjælpe til i hjemmet. Det kan være vigtigt at lære børn om rengøring, da man ikke vil gøre dem en bjørnetjeneste og aldrig at lære dem det. Det kan ramme dem hårdt, når de en dag selv skal gøre det.

Rengøring skal være en leg

Hvis man for alvor gerne vil have børnene med i rengøringen, er det vigtigt at man gøre det til en leg. Det skal ikke være en sur pligt, hvor de bliver tvunget til at gøre det. Det er aldrig en god ide at tvinge ens børn til at gøre rent, da de vil få en dårlig oplevelse ud af det. Man skal i stedet prøve at gøre en leg ud af det, hvor I kan finde en støvsuger frem og lade dem prøve den. Hvis man gerne vil have hjælp af ens børn, er det vigtigt, at de også får lov til at prøve tingene af. De skal derfor også have mulighed for at prøve de forskellige maskiner, hvis de synes, at det er spændende. Det er vigtigt at det er en støvsuger, der kan indstilles, så den passer til barnet – se forskellige modeller her.

Kræver tålmodighed

Hvis man gerne vil have ens børn til at hjælpe med rengøringen i hjemmet, skal man være tålmodig. Det kan tage et stykke tid, før de bliver fanget af det. I starten vil de nok være meget nysgerrige, da de har set jer gøre det. Efter nogle gange vil de nok miste lysten, og det er her, at i skal fange deres opmærksomhed. Find det sjove frem og give dem lysten tilbage. I har også mulighed for at give dem en belønning, hver gang de hjælper jer med at gøre rent. Det behøver ikke at være nogen store ting, da kan være lidt slik eller små mønter, så de også føler, at de får noget ud af det.

DEL