Bekymrer du dig meget om dit barns fremtid?

0
1016

Som forælder har sikkert du prøvet at ligge søvnløs i din seng klokken alt-for-sent-om-natten, mens tankerne bare drøner rundt. Det kan være, du tænker på, hvordan det dog skal gå dit barn, når det kommer i skole, eller måske spekulerer du på, hvad der skal ske, den dag dit barn flytter hjemmefra. Uanset hvad er det helt normalt at bekymre sig om sit barns fremtid, men du skal også passe på med at lade uroen fylde for meget.

Accepter dine følelser

Du ved sikkert godt, at det ikke er helt rationelt at ligge og bekymre dig om, hvorvidt dit barn nu også får lært at betale sine regninger til tiden. Det er langt ude i fremtiden, og de negative tankespiraler bringer ikke noget godt med sig. Men det går heller ikke at forsøge at fortrænge din uro, for det får den sandsynligvis bare til at slå til på et senere tidspunkt – og der er den måske endnu værre. Derfor er du nødt til at acceptere, at du har bekymringer, og at det er i orden. Det er kun muligt at håndtere svære ting, hvis du giver dig selv lov til at føle dem.

Tag hånd om bekymringerne

Når du er nået til et punkt, hvor du har accepteret, at du har nogle bekymringer på dit barns vegne, så kan du begynde at gøre noget ved det. Det er selvfølgelig ikke alt, der har en simpel løsning, for verden er trods alt et ret usikkert sted. Men der er også ting, som du kan gøre noget ved. Hvis du for eksempel bekymrer dig over dit barns boligsituation, så kan du overveje et forældrekøb, der sikkert vil være til gavn for jer begge to. Du bliver nemlig dit barns udlejer, så I begge kan være helt trygge ved arrangementet. Læs mere om forældrekøb her.

DEL